Breve storia della società

A Medaqua KFT története 1986-ra vezethető vissza. Ebben az évben alakult meg az ÉLPAK GMK és ebben a vállalati formában tevékenykedett 5 éven keresztül. A vállalkozás a 90-es évek elejéig főként palackozóüzemek éves karbantartásával foglalkozott. E tevékenységi körébe tartozóan került kapcsolatba a parádsasvári és a tiszajenői gyógy- és ásványvíztermelő üzemekkel is még a 80-as évek végén. A két üzemet először felújította, majd bérbe vette, majd pedig megvette a cég.
Az ÉLPAK Zrt. életébe az 1991. év újabb változást hozott, a fejlődés és a profil bővítés megkívánta egy új szervezeti forma felvételét, ezért a cég KFT-vé alakult át, de 1997-ben az ÉLPAK ezt a szervezeti formát is kinőtte, így 1997. decemberétől, mint Részvénytársaság tevékenykedik. 2000. januárjában a két fő profil szétválasztása érdekében a társaság létrehozott két önálló KFT-t. A PACKER KFT vette át a palackozástechnikai profilt, míg a MEDAQUA KFT égisze alá került a gyógy- és ásványvizek forgalmazása.

Telephely

Kezdetben a termékválaszték és az értékesítési rendszer is igen egyszerű volt. A termékválaszték elsősorban a két palackozó üzemmel átvett termékekből állt, majd új termékek kialakításával és a már meglévő arculatának fejlesztésével alakult ki a jelenlegi kínálat.
A vevők kiszolgálása eleinte a két gyártó üzemből történt, de hamarosan nyilvánvalóvá vált, hogy a két telephelyről nem lehet ellátni az egész országot. Ezért először bérlet, majd vásárlás útján, fokozatosan valósult meg a cég jelenlegi elosztó rendszere, mely a két palackozó üzem mellett működő raktáráruházon kívül, további három saját raktáráruházat tudhat magáénak, továbbá egy disztribútor cég segíti a termékeink kiszállítását.

A vállalkozás központi telephelye Gyöngyösön az M3-as autópálya és a 3-as főútvonal között található.

IQNet ISO9001