Dr. Zajkás Gábor: Parádi kénes gyógyvíz túlterheléses gyomorhurut esetén

A heveny gyomorbetegségek, elsősorban a gyomorhurutok kiváltó okainak kiderítése esetenként nem könnyű feladat, de van a tünetcsoportnak egy olyan formája, amikor a beteg maga tájékoztat a panaszokat előidéző tényezőről, mondván: túlettem (ittam) magam...

A panaszok és a tünetek rendszerint a következők – gyomortáji fájdalom, nyomásérzés, hányinger, émelygés, étvágytalanság, teltségérzet, puffadás, rossz közérzet, szokás ezt a tünet-együttest diszpepsziának is nevezni.

Ha a kellő kivizsgálás megtörtént és kiderült, hogy valóban a túlzott mennyiségben fogyasztott táplálékok, italok voltak felelősek a megbetegedés kialakulásáért, akkor átmeneti koplalás, esetleg tüneti kezelés hatására a beteg rövid idő alatt meggyógyul. A terápia igen hatásos kiegészítője a Parádi kénes gyógyvíz.

A Parádi kénes gyógyvíz alkáli hidrogén-karbonátot és literenként 6 mg ként tartalmaz, rögtön a gyomorba jutása után kifejti nyákoldó, a gyulladásos váladékot a gyomor faláról eltávolító hatását. Ezzel egyidejűleg gyorsítja a gyomor-mozgásokat, ezáltal rövid idő alatt kiüríti a gyomorból a nyálkahártyát izgató váladékokat. Hozzátartozik még a teljességhez, hogy étkezés közben és után fogyasztva a Parádi kénes gyógyvíz serkenti a gyomorsav elválasztást, ezáltal segíti az emésztő tevékenységet. A gyógyvíz hatására a gyomorhuruttal járó panaszok jelentősen enyhülnek, illetve megszűnnek, a beteg a gyógyvíz alkalmazása után rövid időn belül megkönnyebbülést érez.

Célszerű étkezés közben, esetleg után elfogyasztani 1-2 dl Parádi kénes gyógyvizet a panaszok enyhítése, megszüntetése érdekében. Idült gyomorhurut esetén 3-4 hétig tartó ivókúra javasolható.

A Parádi kénes gyógyvíz elfogyasztása után mintegy 15 perc múlva kíméletes epehólyag-összehúzódás is bekövetkezik, az epehólyag kiürítése az epepangással járó betegségek esetén része a kezelésnek. A kellő hatás eléréséhez ajánlatos egy pohár testhőmérsékletű Parádi kénes gyógyvizet lassan, kortyonként elfogyasztani éhgyomorra. A kedvező hatás kialakulása várható 1-2 dl gyógyvíz éhgyomorra, illetve étkezések között 2-3 alkalommal történő elfogyasztása után.

A gyógyvíz használata előtt kérjen tanácsot kezelőorvosától!

További bejegyzések