DONAT MG gyógyvíz

Donát Mg gyógyvíz
Főbb oldott alkotóelemek:
Magnézium (Mg2+): 979 mg/l
Kalcium (Ca2+): 368 mg/l
Hidrogénkarb. (HCO3): 7580 mg/l
Szulfát (SO42-): 1730 mg/l
Klorid (Cl-): 58 mg/l
Összes alkotóelem: 16693 mg/l
Szabad szénsav (CO2): 4340 mg/l
Kérjük segítse munkánkat az alábbi kérdőív kitöltésével.
Kérdőív

Jellege

DONAT Mg TERMÉSZETES magnézium-nátrium-hidrogénkarbonátos, szulfátot tartalmazó gyógyvíz. Ásványi anyagokban rendkívül gazdag, természetes magnéziumforrás.

Alkalmazási területe

Enyhíti a gyomorbántalmakat, eredményesen alkalmazható gyomorégés, émelygés, hányinger, puffadás, teltségérzet, enyhe gyomortáji nyomás esetén. Étkezés előtt fogyasztva csökkenti a savtúltengést.
Serkenti az epe kiürülését, kedvezően befolyásolja az anyagcserezavarokat (cukorbetegség). Csökkenti a kálcium oxalát és húgysavkő képződést.
Kedvezően hat a szívritmuszavarokra és a vérkeringésre, valamint pótolja a fokozott magnéziumigény iránti szükségletet (aktív sporttevékenység, intenzív növekedés, terhesség, szoptatás). A szívrohamra hajlamos emberek számára a magnéziumhiány is rizikófaktort jelent.
Segít a fogyókúrában, stimulálja a vérnyomást, fogyasztásával megállítható a csontritkulás folyamata.

Adagolás

A Donat Mg-ből naponta legfeljebb 0,5 l-t (reggel éhgyomorra 0,2- 0,3 l -t, délben és este pedig 0,1-0,1 l-t) lehet fogyasztani.
Egy rövid gyógyvízkúra 3 hétig, egy hosszú kúra 5-6 hétig tart. Tizennégy napos szünet után a kúrát meg lehet ismételni. A gyógyvíz gyors fogyasztása serkenti a bélműködést. A gyógyvíz lassú fogyasztása fokozza a felszívódást.

Nem használható

Vesebetegség esetén ill. vizenyős állapotban.

Túlzott fogyasztása, érzékeny egyéneknél hasmenéshez vezethet, mely megszűnik, ha betartjuk az előírt mennyiségben történő fogyasztást.

Gyógyvíz: