Gyógyvíz

Dr. Zajkás Gábor: Gyomorbetegségek és a Parádi kénes gyógyvíz

Egy kis történeti áttekintés

A parádi völgy nyugati végén a Széchenyi-hegyből fakad a két „Csevice” forrás, melynek vize "Parádi víz” néven kerül forgalomba. Parádsasvár ezen forrásoknak, valamint az Orczy család által építtetett és még ma is üzemelő üveghutának köszönheti hírnevét, 1905-ig a gyár kizárólag gyógyszeres üvegeket és a parádi ásványvíz forgalombahozatalához szükséges palackokat gyártott.

Prof. Dr. Halmy László: Mira-vizes ivókúra hatása a zsíranyagcserére és az epehólyag állapotára

A betegségek kialakulásáról és kezeléséről vallott nézeteink szinte évtizedek alatt változnak, de eközben nem változnak a föld mélyén nyugvó természeti kincseink, az ásványvizek és a gyógyvizek.

Prof. Dr. Halmy László / Dr. Kovács Ferenc: Kalóriaszegény étrend és ivókúra hatása

Napi 1000-1500 kcal tartalmú étrend mellett súlyos mértékben elhízott betegek négy hétig 3x2 dl Mira vizet kaptak. A szérum koleszterin, LDL koleszterin, triglicerid és a perox cukorterhelési görbe, valamint egyes májeredetű enzimek aktivitásának testsúly és zsírtömeg szignifikáns mértékű csökkenését észleltük a kontrollcsoport adatainak kisebb mértékű csökkenése mellett. A betegek megfelelő székletürítésről számoltak be. A kezelés megszakítása egy esetben hasmenés miatt volt szükséges.

Dr. Zajkás Gábor: Gyógyvizek szerepe emésztőrendszeri panaszok és betegségek kezelésében

A gyógyvizek eredményes alkalmazása emésztőszervi betegségek kezelésében több mint száz éves múltra tekint vissza. Ezek közé a gyógyvizek közé tartoznak az un. szulfátos, azaz keserűsós és glaubersós, valamint a kénes gyógyvizek.

A szulfátos gyógyvizek egyes epebetegségekben kedvező hatással rendelkeznek. A glaubersó oldat epeelválasztásra kifejtett hatását - kutyán végzett állatkísérlet - már 1888-ban közölte egy Rutherford nevű szerző a Review of Medicine című orvosi lapban. Rövidesen emberen is megerősítették a glaubersó epeelválasztást fokozó hatását.

Dr. Zajkás Gábor: Emésztőrendszeri panaszok, betegségek és egyes gyógyvizek szerepe kezelésükben

Az emésztőrendszeri betegségek és panaszok egy részének kezelésére több mint száz éve ajánlják az orvosok, és használják a betegek azokat a gyógyvizeket, amelyek a szulfátos, keserűsós, glaubersós, valamint a kénes vizek csoportjába tartoznak.

Dr. Zajkás Gábor: Fogyókúra hatékonyságának növelése gyógyvízzel?

Méregtelenítés Mira vízzel

SZOKOTT TAVASZI NAGYTAKARÍTÁST TARTANI A LAKÁSÁBAN?

ÉS A SZERVEZETÉBEN?

Gondolt már valaha arra, hogyan érezné magát, ha egész életében folyamatosan dolgoznia kellene, pihenés és szabadság nélkül? Szervezetünk ezt teszi, a nap 24 órájában, megállás nélkül.
Ahogyan Önnek, szervezetünknek is szüksége van időnként egy kis pihenésre, hogy regenerálódjon. Tartson tavaszi nagytakarítást, salaktalanítson, méregtelenítsen és meglátja, teste meghálálja a gondoskodást.

Salaktalanításnál és méregtelenítésnél fontos, hogy először a beleket ürítsük ki.

DONAT MG gyógyvíz

DONAT Mg TERMÉSZETES magnézium-nátrium-hidrogénkarbonátos, szulfátot tartalmazó gyógyvíz. Ásványi anyagokban rendkívül gazdag, természetes magnéziumforrás.
Gyógyvíz: 

PARÁDI kénes gyógyvíz (Csevice I.)

A Parádi kénes gyógyvíz a régi plakátokon szereplő elnevezés szerint égvényes, kénes, savanyúvíz, amely a mai megfogalmazás alapján alkáli-hidrogénkarbonátos, kénes, természetes szénsavas, kalciumot is tartalmazó gyógyvíz. (Kéntartalma literenként 6-7 mg.)

MIRA BABY természetes glaubersós gyermekgyógyvíz

Ásványianyag összetétele hasonlít a Mira glaubersós gyógyvízhez, mintegy fele összetételű sótartalommal.
Gyógyvíz: 

Oldalak