Mira glaubersós gyógyvíz Mira glaubersós gyógyvíz

MIRA

természetes
glaubersós gyógyvíz

epehólyag-összehúzó hatása révén megszünteti az epepangást
segít megelőzni az epekő, epehomok képződését
előmozdítja meglévő kisebb kövek, epehomok eltávolítását
alkalmazható epegyulladás után epeürítésre

TERMÉSZETES MEGOLDÁS AZ EPE EGÉSZSÉGÉÉRT

Hol kapható?

A MIRA gyógyvíz emésztési panaszokra, legfőképpen epebetegségek kezelésére szolgáló, klinikailag igazolt, hosszútávon alkalmazható, természetes gyógyvíz.


MIÉRT VÁLASSZA A MIRA GYÓGYVIZET?

  • Kíméletes epehólyag-összehúzó hatása révén segíti az epehólyag kiürülését.
  • Hatására fokozódik a májban az epeelválasztás, melynek eredményeként az epehólyag gyorsan megtelik friss epével.
  • Megszünteti az epekőnek kedvező epepangást.
  • Rendszeres fogyasztása mellett megelőzhető az epekő, epehomok kialakulása.
  • Segít megelőzni, oldani az epegörcsöt.
  • Epehólyag műtét után segíti az emésztést.
  • Epegyulladás után hozzájárul a felépüléshez az epehajtó hatása révén.
  • A gyógyvíz mérsékelt keserűsó tartalma enyhe hashajtó, béltisztító hatású.
  • Diétás étkezés mellett segíti a fogyókúrás cél elérését.
Ferenc József keserűvíz Ferenc József keserűvíz

A MIRA GYÓGYVÍZ TÖRTÉNETE

Több mint 100 éves a természetes, glaubersós MIRA gyógyvíz.

A MIRA gyógyvizet az 1920-as évek elején Jászkarajenő határában, kútásás közben találták meg, ahol azután rövid időn belül megindult a gyógyvíztermelés. Az aránylag kis területen belül előforduló gyógyvizek a felszín alatt 2-4 m közötti mélységben szivárognak, s közben az agyag piritjét kénsavvá bontják, amely oldatba hozza a földpátot és a dolomitot. A gyógyvíz összetételét a nátrium-szulfát (glaubersó) határozza meg, de tartalmaz nátrium-kloridot (konyhasó) és magnézium-szulfátot (keserűsó, vagy más néven Epsom-só) is. A glaubersó elnevezést Johann Rudolf Glauberről kapta, aki a 17. században fedezte fel a vegyületet.

A MIRA gyógyvíz jelentős glaubersó tartalma miatt vált az epebetegségek tipikus gyógyvizévé, keserűsó tartalma miatt székletlazító hatása is jelentős, de kevesen tudják, hogy fogyókúra kiegészítőjeként is alkalmazható.AZ EPE MEGBETEGEDÉSEI ÉS TÜNETEI

PANASZOK, EMÉSZTÉSI ZAVAROK
émelygés, hányinger, hányás,
étkezés után gyomortáji,
jobb bordaív alatti fájdalom,
puffadás, telítettségérzet, gázképződés,
székelési zavar, sárga színű széklet
EPE MEGBETEGEDÉSEI
epekő
epegyulladás
epepangás
epés reflux

EPEPANASZOK OKAI

Az epepanaszok széles körben elterjedt problémák, amelyek sok ember mindennapjait keserítik meg.
Az életmódbeli és genetikai tényezők miatt kialakuló epepangás, valamint a lassú epeürítés hozzájárul a baktériumok elszaporodásához, így fertőzéshez vezethetnek és gyulladásra hajlamosíthatnak, és kedvező körülményt teremtenek az epekő kialakulására. A kövek kifejlődése pedig további panaszokat indukál, mely gyakorta epehólyag-eltávolító műtéthez vezet.
Az időben történő beavatkozás és az egészséges életmód segíthet minimalizálni a kellemetlenségeket és javítani az életminőséget.


EPEPANGÁS

Az epepangás kedvez az epekő kialakulásának, megnöveli a gyulladás kialakulásának koczkázatát.

GYULLADÁS

Epepangás miatt kialakuló epeúti fertőzés következtében gyulladás léphet fel az epehólyagban. Epekő blokkolhatja az epehólyag kivezető csövét, ezáltál gyulladást okoz.

EPEKŐ

Ha az epében eltolódik - különböző kockázati tényezők hatására - az alkotóelemek aránya, akkor az epe besűrűsödik, pang, telítetté válik, az epe alkotóelemei kicsapódhatnak, mely kedvez az epekőképződésnek.HOGYAN HAT?

A Mira gyógyvíz glaubersó tartalma miatt epehajtó tulajdonsággal rendelkezik.

A glaubersó epehólyag-összehúzó hatásának köszönhetően az epehólyag kiürül, megszűnik a kőképződésnek kedvező epepangás, és fokozódik a májban az epeelválasztás, melynek eredményeként az epehólyag gyorsan megtelik friss epével, amelyben nincsenek jelen a kőképződés feltételei és kisebb a gyulladás kialakulásának a veszélye is.

Az epekő kialakulásában az epehólyagban lévő epefolyadék besűrűsödése játszik fontos szerepet. Ez akkor következik be, ha órákig nem húzódik össze az epehólyag és nem ürül ki a besűrűsödött epe, és a benne lévő koleszterin eléri azt a töménységet, amikor kicsapódik és alapul szolgál az epekövesség kialakulásának. Az epe kiürülése után a májból friss epefolyadék érkezik, amelyben a koleszterin koncentrációja még messze van a kicsapódáshoz szükséges töménységtől, de jó néhány óra alatt ismét besűrűsödik és újra kialakulhat a kőképződés veszélye.

Mindez megelőzhető a Mira gyógyvíz rendszeres fogyasztásával. A gyógyvíz kúraszerű használata tehát gátolja az epekőképződést és az epehólyag-gyulladás kialakulását.

MILYEN HATÓANYAGOT TARTALMAZ A MIRA GYÓGYVÍZ?

Ferenc József keserűvíz Ferenc József keserűvíz

Glaubersó (nátrium-szulfát)
Keserűsó (magnézium-szulfát)

A gyógyvíz összetételét a nátriumszulfát (glaubersó) határozza meg, de tartalmaz magnéziumszulfátot (keserűsó) és nátriumkloridot (konyhasót) is.

A Mira gyógyvíz glaubersó tartalma miatt epehajtó tulajdonsággal rendelkezik. A gyógyvíz mérsékelt keserűsótartalma enyhe hashajtó, béltisztító hatású.

Főbb oldott alkotóelemek: Magnézium (Mg2+): 496 mg/l, Nátrium (Na+): 4800 mg/l, Kalcium (Ca2+): 230 mg/l, Hidrogénkarb. (HCO3): 1226 mg/l, Klorid (Cl-): 2700 mg/l, Összes alkotóelem: 17565 mg/l

MILYEN ESETEKBEN HATÁSOS MÉG?

fogyókúra

FOGYÓKÚRA

A Mira gyógyvíz eredményesen alkalmazható fogyókúra kiegészítésként, melynek hatására nemcsak fogyás következik be, hanem az elhízás mellékhatásaként jelentkező cukorbetegség és magas vérzsírszint csökkenése is elérhető. A Mira glaubersós gyógyvíz anyagcserére gyakorolt hatása régóta ismeretes, Halmy László professzor és munkatársa Kovács Ferenc főorvos vizsgálatai is ezt támasztják alá:

Vizsgálat részletei

SZÉKLETLAZÍTÁS, MÉREGTELENÍTÉS

A gyógyvíz mérsékelt keserűsó tartalma enyhe hashajtó, béltisztító hatású. A gyógyvíz átmossa a bélcsatornát, leoldja a nyálkahártyáról a gyulladásos váladékot, eltávolítja a hurutot okozó baktériumokat és ezek bomlástermékeit és a széklettel együtt kiüríti.

SZÉKLETLAZÍTÁS

HOGYAN FOGYASSZA A MIRA GYÓGYVIZET?

EPEPANASZOK ESETÉN

Fogyasszon napi 2 alkalommal 1-2 dl MIRA gyógyvizet.

Eredmény:
epehólyag összehúzó hatása révén megszűnik az epepangás.

SZÉKLETLAZÍTÁSRA, BÉLTISZTÍTÁSRA

Fogyasszon maximum 3 dl MIRA gyógyvizet azonos mennyiségű langyos vízzel hígítva.

Eredmény:
erőlködés nélküli székelés.

FOGYÓKÚRA KIEGÉSZÍTŐJEKÉNT

Fogyasszon minden főétkezés után 2 dl Mira gyógyvizet.

Eredmény:
fogyás következik be, illetve az elhízás mellékhatásaként jelentkező cukorbetegség és magas vérzsírszint csökkenése is elérhető.

Ajánlásunk irányadás a gyógyvíz fogyasztásához, de mivel minden szervezet más és más, egyénileg kell kitapasztalni a MIRA gyógyvíz adagolását.


AKIKNEK MÁR SEGÍTETT, FOGYASZTÓINK AJÁNLÁSAI

"Életem során háromszor kezeltek hasnyálmirigy-gyulladással. Az első kórházi kezelésemre 1983 őszén került sor. Három hétig feküdtem kórházban, ahol megállapították, hasnyálmirigy-gyulladásom van, valamint epém sűrűsödésre hajlamos. A diéta mellett a Mira gyógyvíz fogyasztását javasolták. A kórházi kezelés után fél évig napi rendszerességgel fogyasztottam a Mira gyógyvizet, majd abbahagytam a gyógyvíz kúraszerű alkalmazását, fél évig szüneteltetve azt. 1984 őszén újra kórházba kerültem, újra hasnyálmirigy-gyulladással kezeltek, de most az epémet is megműtötték. Felépülésem után fél évig ismét kúraszerűen, napi 1-1,5 decilitert fogyasztva alkalmaztam a gyógyvizet. Fél év után újra abbahagytam a kúrát, amelynek következtében 1985-ben újra kórházba kerültem, a már ismert egészségügyi problémák miatt. Ekkor arra az elhatározásra jutottam, hogy többet nem hagyom abba a Mira gyógyvíz alkalmazását és a mai napig rendszeresen fogyasztom a gyógyvizet. Mióta rendszeresen Mira gyógyvizet iszom, panaszaim teljesen megszűntek. Meggyőződésem, hogy a Mira gyógyvíz nagyban hozzájárult ahhoz, hogy megérhettem századik születésnapomat is. A Mira gyógyvízzel való kedvező tapasztalataim miatt azóta bátran propagálom a gyógyvizet ismerőseim, barátaim és családom körében."

(Kiss Imre, Szeged)

Még több ajánlás

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Mire jó a MIRA gyógyvíz?
A Mira gyógyvíz emésztési panaszok esetén, legfőképpen máj- és epebetegségek kezelésére szolgáló természetes gyógyvíz, ami székletlazításra és fogyókúra kiegészítőként is fogyasztható.

Kinek való a MIRA gyógyvíz?
A Mira glaubersós gyógyvizet elsősorban emésztőrendszeri panaszokkal, főként máj- és epebántalmakkal küzdő felnőtteknek ajánljuk. Hasfájós, enyhe gyomor- és bélhurutban szenvedő, székrekedéssel küzdő kisgyermekek részére a Mira Baby gyógyvíz jelent kiváló megoldást.

Vannak-e a MIRA glaubersós gyógyvíznek káros hatásai?
Káros hatásai az elmúlt évszad alatt nem merültek fel. Nem okoz hozzászokást és görcsök nélkül hat. Heveny gyomor- és bélhurut, savhiány, vérző gyomor- és bélfekély, szívgyengeség, hasmenés és jelentős folyadékveszteség esetén viszont nem javasolt a fogyasztása.

Meddig lehet inni?
A gyógyvizet a fennálló panaszok esetén javasoljuk fogyasztani, de tartós probléma esetén nem ellenjavallott folyamatos, kis mennyiségben történő fogyasztása sem.

Fogyasztható terhesség alatt?
Igen, fogyasztható. Hasi görcsök nélkül, kíméletes módon szünteti meg a székrekedést. A benne lévő hatóanyagok - a glaubersó, keserűsó - nem szívódnak fel, fizikai hatásmechanizmusa révén hozzászokás nem alakul ki.

Mikor nem javasolt a MIRA gyógyvizet alkalmazni?
Heveny gyomor- és bélhurut, savhiány, vérző gyomor- és bélfekély, szívgyengeség, hasmenés és jelentős folyadékveszteség esetén.


TÁJÉKOZÓDJON!

image from Méregtelenítés Mira vízzel

Méregtelenítés Mira vízzel

Szokott tavaszi nagytakarítást tartani a lakásában? És a szervezetében. Gondolt már valaha arra, hogyan érezné magát, ha egész életében folyamatosan dolgoznia kellene, pihenés és szabadság nélkül? Szervezetünk ezt teszi, a nap 24 órájában, megállás nélkül.
image from Könnyen hajt és biztosan gyógyít a Mira víz

Könnyen hajt és biztosan gyógyít a Mira víz

A gyógyvizek eredményes alkalmazása emésztőszervi betegségek kezelésében több mint száz éves múltra tekint vissza. Ezek közé a gyógyvizek közé tartoznak az un. szulfátos, azaz keserűsós és glaubersós, valamint a kénes gyógyvizek.
image from Prof. Dr. Halmy László / Dr. Kovács Ferenc: Kalóriaszegény étrend és ivókúra hatása

Prof. Dr. Halmy László / Dr. Kovács Ferenc: Kalóriaszegény étrend és ivókúra hatása

Napi 1000-1500 kcal tartalmú étrend mellett súlyos mértékben elhízott betegek négy hétig 3x2 dl Mira vizet kaptak. A szérum koleszterin, LDL koleszterin, triglicerid és a perox cukorterhelési görbe, valamint egyes májeredetű enzimek aktivitásának testsúly és zsírtömeg szignifikáns mértékű csökkenését észleltük a kontrollcsoport adatainak kisebb mértékű csökkenése mellett.

Kérjük,
segítse munkánkat! Töltse ki kérdőívünket!

Kérdőív
Mira glaubersós gyógyvíz Mira glaubersós gyógyvíz

Kipróbálná
a MIRA
GYÓGYVIZET?

Közvetlenül megvásárolhatja az ország bármely gyógyszertárában, élelmiszerláncokban (SPAR, AUCHAN, COOP, CBA, REAL üzletláncokban) és egyéb nagyobb választékot tartó élelmiszerboltban, valamint a gyógynövényboltokban, drogériákban. Online szeretne hozzájutni? Összegyűjtöttünk számos webshopot, ahol meg tudja rendelni a MIRA gyógyvizet.

Hol kapható?