Dr. Zajkás Gábor: Puffadás esetén könnyíts magadon!

Mindenki ismeri a kellemetlen érzést, ami időnként kiadós, túlságosan bőséges étkezés után jelentkezik, vagy minden látható, felismerhető ok nélkül alakul ki, amit felfúvódásnak nevezünk. A társuló rossz közérzet miatt nehézkessé válik a mozgás, csökken a munkakedv.

A puffadás kialakulásában igen sok tényező szerepelhet, talán leggyakrabban az emésztőrendszer túlterhelése, vagy a székrekedés, valamint az epehólyag működési zavara, illetve epekövesség.
Mit tehetünk a puffadás megszűntetésének érdekében?

Kitűnő és gyorsan ható lehetőséget kínál a Parádi kénes gyógyvíz, amelyet már több mint 200 éve használnak különféle emésztőszervi betegségek kezelésére. A Parádi kénes gyógyvízzel a bélcsatornába kerülõ kén hatására gyorsul a bélmozgás, gyorsan kiürül a béltartalom, ami már a puffadás megszűnését eredményezi. A gyógyvíz hatásos eszköze a székrekedés kezelésének is, ezáltal csökken a puffadás, amit a székrekedés váltott ki. A Parádi kénes gyógyvíz elfogyasztása után már 15 perc múlva kíméletes epehólyag összehúzódás következik be, az epefolyadék kiürül az epehólyagból és nem csak annak feszülése, hanem a következményes puffadás is megszűnik.
A kívánatos hatás eléréséhez egy pohár testhőmérsékletű Parádi kénes gyógyvizet kell lassan, kortyonként elfogyasztani.

Aki jobban kedveli a Mira glaubersós gyógyvizet, az sem fog csalódni, mert a Mira víz mérsékelt keserűsótartalma enyhe hashajtó, béltisztító hatású, eltávolítja a gyulladásos váladékot a bél nyálkahártyájáról. Naponta 1-2 dl mennyiségben már kialakul a kedvező eredmény és csökken, illetve megszűnik a puffadás. A Mira víz jól ismert az epebetegek körében, hiszen epehólyag-összehúzó hatásának köszönhetően az epefolyadék eltávozik a belekbe és megszűnik a kellemetlen feszülés és a társuló puffadás. Epepangás esetén naponta 1-2-szer 2-3 dl Mira gyógyvíz elfogyasztása javasolt.

Additional entries