Könnyen hajt és biztosan gyógyít a Mira víz

A gyógyvizek eredményes alkalmazása emésztőszervi betegségek kezelésében több mint száz éves múltra tekint vissza. Ezek közé a gyógyvizek közé tartoznak az un. szulfátos, azaz keserűsós és glaubersós, valamint a kénes gyógyvizek.

Ha van ősi gyógyszer, ami kiállta az évezredek próbáját, akkor az ásványokat oldó víz minden bizonnyal annak tekinthető. Mint a téma jeles szakértője, dr. Zajkás Gábor egy írásában megfogalmazta, „a gyógyvizek még nem eléggé, értéküknek megfelelően használt segédeszközei az orvosi kezelésnek”. A szerző kollégái vonakodását részben abban véli felfedezni, hogy „az orvosi kezelés szívesebben fordul az egyszerűbben alkalmazható és pontos hatóanyag-mennyiséget tartalmazó gyógyszerek felé, mint a gyógyvízfelhasználás irányába”.

A sokféle hatású gyógyvizek alkalmazásától még a szigorúan gyógyszercentrikus időszakban sem lehetett eltekinteni, s ma, amikor a környezetszennyezés miatt mind többen fogyasztanak ásványvizeket, ráadásul a természetgyógyászat hadállásai is megerősödtek, ismét megnőtt azok száma, akik egészségüket e garantáltan a természetben megtalálható anyagokkal – a vízben oldott ásványi sókkal – kívánják gyógyítani.

Az egyes gyógyvizek – mint a klinikai vizsgálatok igazolták – többféle baj esetén is használhatók.
A tiszajenői kutakból feltörő Mira glaubersós gyógyvíz összetételével, hatásmechanizmusával és javaslatával összefüggésben ismét dr. Zajkás Gábort idézem:
„A Mira… összetételét a nátrium-szulfát (glaubersó) határozza meg, de a gyógyvíz tartalmaz konyhasót és magnézium-szulfátot (keserűsó) is. A Mira glaubersós gyógyvíz mérsékelt keserűsó tartalma enyhe hashajtó, béltisztító hatású. A gyógyvíz átmossa a bélcsatornát, leoldja a nyálkahártyáról a gyulladásos váladékot, eltávolítja a hurutot okozó baktériumokat, valamint ezek bomlástermékeit, és a széklettel együtt kiüríti. Ezért ajánlott a Mira glaubersós gyógyvíz enyhébb heveny bélhurutok kezelésére…
A glaubersó epehólyagösszehúzó hatásának köszönhetően az epehólyag kiürül, megszűnik a kőképződésnek kedvező pangás.”

A gyors hashajtás céljából egyszerre 2-3 deciliter Mira gyógyvíz fogyasztandó. Kúraszerű ivása erőlködés nélküli székletürítést eredményez, ami döntő fontosságú agyvérzés után, aranyérbetegség, magas vérnyomás és érelmeszesedés esetén. Az epeutak és az epehólyaggyulladás utáni állpotok kezelése céljából, valamint, ha a beteg máj- és/vagy cukorbetegségben szenved, napi 2-2,5 deciliter Mira természetes glaubersós gyógyvíz ajánlott, több részletre elosztva.

A gyógyvíz fogyasztása ellenjavallt, ha valaki heveny gyomorhurutban, savhiányban, gyomor- és bélfekélyben, szívgyengeségben szenved, illetve hasmenés, hányás vagy más módon bekövetkezett jelentős folyadékveszteség érte.

Az újabb klinikai kutatások a fogyókúra fegyvertárába is besorolják a Mira vizet. Az elhízott betegek alacsony kalóriatartalmú táplálkozás (1000-1500 kcal/nap) mellett Mira vizet is ittak, míg a kontrollcsoport csupán kalóriamegvonásban részesült. A 15 Mira gyógyvizet is fogyasztó vizsgálati személy testsúlya lényegesen jobban csökkent, mint a csak koplalóké.
A kiegészítő vizsgálatok szerint az alapanyagcsere, a terheléses vércukorszint, az LDL káros koleszterin, ezáltal az összkoleszterinszint, valamint a triglicerinszint is jelentősen alacsonyabb lett a Mira vizet ivóknál.

Aki „csak” a testsúlyát kívánja megőrizni, annak célszerű naponta egy deciliter Mira vizet felhajtani.

A gyermekeknek szánt Mira Baby sótartalma mintegy fele, mint a Mira glaubersós gyógyvízé; a komponensek aránya megegyezik. Ezt székrekedés esetén – a gyermek életkorától függően – 1 evőkanáltól 1,5 deciliterig terjedő mennyiségben célszerű adagolni. Mivel a kicsinyek túlnyomó többsége idegenkedik a gyógyvíz keserű ízétől, ennek negatív hatását valamilyen kedvelt folyadék hozzáadásával (pl.valamilyen gyümölcslé) lehet enyhíteni.

Az életút másik végén, az idősek és aggok problémái megoldásának is hatékony eszköze a Mira Baby.

További bejegyzések